005 – Presentació de la directora

Presentació

L’any 2021 ha estat un any d’adaptació, transformació i enfortiment per al sistema sanitari català. Es tracta del primer any natural convivint la COVID-19 i l’activitat ordinària, en què s’ha començat a recuperar activitat respecte a l’any 2020. Un any de treball conjunt i constant de tots els professionals del sistema davant la crisi sanitària més complexa de l’últim segle.

El sistema s’ha reforçat per donar resposta a les necessitats presents i futures, consolidant els fluxos i la coordinació entre entitats, modernitzant i transformant el model d’atenció i donant més capacitat i recursos a tots els àmbits: assistencial, logístic, professional, econòmic i, també, en el de les infraestructures. S’ha accelerat la transformació digital i s’han incorporat nous perfils i rols professionals. Sempre al servei de la ciutadania i posant a les persones al centre.

Consulta l’activitat de 2021. L’any d’adaptació del sistema a les noves necessitats, tant de l’activitat COVID-19 com de la no COVID-19. Una vegada més, un any ple d’esforç i resiliència dels professionals sanitaris.

Gemma Craywinckel
Directora del Servei Català de la Salut